Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Αθεατη Μνημη

  • 30 Νοεμβρίου, 2018 @ 7:30 μμ - 10:30 μμ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και η νεοϊδρυθείσα ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. A+A teleia KALAMATA συνδιοργανώνουν περιοδική φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Αθέατη Μνήμη» στον νέο χώρο τέχνης Α49, που δημιούργησε η A+A teleia KALAMATA στην οδό Αναγνωσταρά 49, στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας. Στην έκθεση παρουσιάζονται, με εντυπωσιακές φωτογραφίες και κατατοπιστικά κείμενα, ευρήματα από τις αρχαιολογικές αποθήκες της Μεσσηνίας που για πρώτη φορά εκτίθενται στο κοινό.

Η έκθεση «Αθέατη Μνήμη» είναι καρπός της δημιουργικής συνέργειας μεταξύ ενός δημόσιου φορέα και της συνεταιριστικής προσπάθειας μιας ομάδας ανθρώπων με γνώση και αγάπη για τον πολιτισμό. Σκοπό έχει να φέρει το κοινό σε επαφή με το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα που φυλάσσεται, ασφαλές αλλά αθέατο, στις αρχαιολογικές αποθήκες. Μετά την αρχαιολογική σκαπάνη, την καταγραφή και τη συντήρηση, η φωτογραφική μηχανή πήρε τη σκυτάλη και ξαναφέρνει στο φως –στο βλέμμα των ανθρώπων– αντικείμενα του παρελθόντος, ερεθίσματα μνήμης, μάρτυρες ιστορίας.

Η έκθεση «Αθέατη Μνήμη» αποτελεί την εναρκτήρια δράση της νεοσυσταθείσας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. A+A teleia KALAMATA, που εγκαινιάζει έτσι τον χώρο της, έναν πολυδύναμο χώρο πολιτισμού 380 τ.μ. στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας. Η A+A teleia KALAMATA, τόσο με την ίδρυσή της όσο και με τη δημιουργία του χώρου Α49, θέτει ως στόχο την υλοποίηση ποικίλων δράσεων, που θα καλύπτουν όλο το φάσμα του πολιτιστικού γίγνεσθαι και θα βασίζονται σε συνέργειες με αντίστοιχους φορείς.

Για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της έκθεσης συνεργάστηκαν, από την πλευρά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας η Διευθύντρια Δρ. Ευαγγελία Μηλίτση, οι αρχαιολόγοι Μιχάλης Κάππας και Δημοσθένης Κοσμόπουλος και ο γραφίστας Αναστάσιος Παπαδόγκωνας, και από την πλευρά της A+A teleia KALAMATA ο Πρόεδρος Γεώργιος Λιόντος, ο φωτογράφος Θάνος Καρτσόγλου και ο γραφίστας Βαγγέλης Νικολάου.

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, ώρα 19:30

Διάρκεια έκθεσης: 30/11/2018-28/1/2019

Χώρος: Α49, Αναγνωσταρά 49, Καλαμάτα

Πληροφορίες: τηλ. 27210 24456, 697 4406 330

www.aateleia-kalamata.gr

www.efames.gr

Είσοδος ελεύθερη.

Details

Date:
30 Νοεμβρίου, 2018
Time:
7:30 μμ - 10:30 μμ

Διοργανωτής

A+A teleia Kalamata
Phone:
+30 6974406330
Email:
Website:
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Πρόσφατα σχόλια

    Ιστορικό

    Kατηγορίες

    • Χωρίς κατηγορία